EyeNut – Systembeskrivning

Vad är EyeNut?

Trådlöst

EyeNut är ett nytt trådlöst belysningsstyrnings- och övervakningssystem för interiörbelysning som ger användaren fullständig kontroll över sin belysning och minskar koldioxidutsläppen och energianvändningen.

Anpassningsbart

EyeNut gör det möjligt för användarna att skapa sina egna belysningsgrupper, kontrollera och hantera schemalagda events genom den inbyggda profilerings funktionen. Genom mjukvaran får användaren en lättförstålig energirapport och informationsflöde som presenteras på en planritning för en komplett överblick av sin anläggning. Varje driver och adapter mäter den exakta strömförbrukningen från armaturerna så att all information om energiåtgången är både korrekt och pålitlig.

Enkelt

EyeNut är trådlöst och kommunicerar genom Zigbee protokollet, vilket förenklar installation och dimensionering av styrsystemet och gör det möjligt att, väldigt smidigt,  applicera i befintliga byggnader. Det intuitiva användarinterfacet gör det möjligt för brukaren att enkelt konfigurera och ändra deras belysning utan något krångel.

Hur fungerar det?

How it works diagram

Skalbar kontroll

Upp till 500 EyeNut enheter kan kontrolleras från en enda gateway via en robust, säkert trådlöst ZigBee meshnätverk.

Det finns ingen gräns för hur många gateways och därför hur många enheter som kan kontrolleras av EyeNuts central hub. EyeNuts central hub är också kapabel att styra flera anläggningar och stödja åtkomst för flera användare. Central hubben kan vara lokaliserad i anläggningen eller så erbjuds en Cloud lösning av Harvard Engineering.

Skalbar flexibillitet

Armaturer kan enkelt bli EyeNut kompatibla i efterhand genom att koppla in en enkel adaptor till befintlig DALI eller analoga drivers över en stor variation av belysningsteknologier. Många LED armaturer kan använda Harvard’s Eyenut-kompatibla LED driver som konverterar trådlösa ZigBee meddelanden till en dimbar LED driver i en enskild enhet.

 eyenut-adapters-images

Brytare och sensorer

ZigBee är det enda trådlösa protokoll som är standardiserat vilket innebär att alla sensorer, brytare och andra kontrollenheter som använder ZigBee kan användas i ett EyeNut system. Harvards egna EyeNut-sensor är en multifunktionsenhet som fungerar som rörelsesensor (närvaro och frånvaro), dagsljussensor och med korridorsfunktion. Dessa funktioner kan enkelt appliceras på EyeNut kompatibla armaturer.

EyeNut mjukvara

Mjukvaran som kan användas via en dator, laptop eller surfplatta, tillåter användare att programmera och kartlägga sin belysning. Användare kan få ut visualiseringar över deras energikonsumtion, drifthistorik och armaturstatus via en sofistikerad uppsättning rapporter som ackumuleras från mätning i ett chip inuti varje enskild EyeNut enhet i systemet

Software mapping