Mode – Systembeskrivning

Vad är Mode Lighting?

Mode Lighting har sedan 1970 utvecklat och tillverkat elektronik för ljusstyrning. Kärnprodukten finns i ett skalbart BUS-system (M-BUS) som tillsammans med ett stort utbud av Stand Alone-produkter (Setsquare) fungerar lika bra när du söker ett komplett system för en större fastighet, ett mindre system till en villa eller när du önskar fler möjligheter med ljuset i ditt konferensrum, klassrum, trappuppgång mm.

M-bus

M-BUS är ett flexibelt styrsystem för belysning och systemintegration som är skalbart för att kontrollera stora arenor lika bra som mindre konferensrum. Du har alla möjligheter som förväntas av ett modernt styrsystem, men du kan anpassa och välja funktioner efter beställarens önskemål och riskerar inte att leverera ett under- eller överdimensionerat system. M-BUS är ett installations- och användarvänligt system som förenklar vägen till en helautomatiserad och intelligent anläggning.

Kompetent

M-BUS styr belysningsprotokoll och tekniker som DALI, DSI, 1-10V, 0-10V, trailing edge, leading edge och relä. Alla dimmers är utrustade med realtidsklocka för schemalagda events och RS232 interface för integration med AV system. Du hittar användbara tillbehör som reläpack för styrning av motorer, paneler med 2, 5 eller 10 knappar och LCD skärmar med 10 knappar. Konfiguration och programmering sker i Mode’s användarvänliga och Windowsbaserade mjukvara. Vid programmering kopplar du in dig i valfri enhet och har därifrån åtkomst till alla enheter i hela anläggningen. Ett ljusscenario kan konfigureras för en eller ett oändligt antal ljuskällor. Scenerna kan även innehålla RS232 och IR-kommandon för att kontrollera andra funktioner i ett AV-system. Du kan också kontrollera dry-contacts för att t.ex. öppna eller stänga markiser. Ett förinställt scenario kan aktiveras genom ett flertal olika inputs som t.ex. olika sensorer, tidsinställda aktiviteter, tryckknappar eller via internet.

John Travolta’s Saturday Night Fever

År 1977 regisserade John Badham, Saturday Night Fever så skickligt att disco-febern spred sig som en löpeld genom världen. Utsvängda byxor, stora frisyrer och dansanta rörelser blev några av symptomen. Men om det är något som alla minns från 70-talets stora film så måste det vara det blinkande ljusdansgolvet där Travolta går ner i spagat. Denna tekniska milstolpe, ett av de första kommersiella styrsystem som blev älskat av tusentals nattklubbsägare, var levererat och programmerat av Mode Lighting.